Rekreasjon og naturopplevelser

Finnkroken. Ei typisk nordnorsk bygd både lun og mild, men med en sterk, vakker og vill natur rett utenfor hyttedøra. Øyene utenfor byr på særegne naturopplevelse, et rikt fugleliv og en nydelig kirkegård som fortsatt er i bruk. Grendehuset byr på vevstue, Galleri Berger og ikke minst et rikholdig bygdemuseum.

I Finnkroken kommer du Nord – Norsk kystkultur nær inn på livet. Søker du stillhet, ro og nærhet til naturen er Finnkroken Feriehytter stedet. Nær Tromsø sentrum men langt fra byens larm.

Vinterstid tilbyr vi flott skiterreng, oppkjørte skiløyper og akebakke nær hyttene. Bedre sted å oppleve nordlys og vinterhimmelens prakt finner du ikke.

Også rundt hyttene er det rikt dyre- og fugleliv. Det er vanlig å se ørn, niser, oter, rype, hare, røyskatt og mink.

Vår sommer og høst kan du ta for deg alt hva naturen byr på. Om det er en rotur mellom øyene med fiskesnøre for å høste av havets rikdom, småviltjakt eller høste av naturens grøde av bær og sopp. Fra hyttene er det merkede turstier. Vi legger til rette for aktivitet ved å leie ut båter, fiskeredskap, sykler og akeutstyr. Og for de som bare vil nyte: Badstue, boblebad, grill og uteplass i strandsonen.

For grupper: organiserte fisketurer, båttur rundt øyene, bygdevandring (guidet tur til kapellet og grendehuset (Bygdemuseum og galleri)) og guidet omvisning på en Nord-norsk kystgård.

Havfiske og Båtutleie

Havfiske
I Grøtsund og Langsund er det godt fiske. Torsk og sei er vanligst, men også kveite, steinbit, hyse og brosme er vanlig i fangsten. For erfarende fiskere anbefaler vi også Grøtsundet mot Grøtnesodden og Ullsfjord og området sør til Kvalsund.

Båtutleie
Vi leier ut båter til fiske og familieturer. Passer også for strandhogg på øyene. Inkludert i båtene er ekkolodd med GPS og flytevester. Vi gjør oppmerksom på at er du født etter 1980, så trenger du båtførerbevis for å operere våre båter.

Nordlys

Nordlys er et naturfenomen som opptrer på den nordlige halvkule best rundt 70 grader nord. Styrken av nordlyset er avhengig av solaktivitet og kommer til syne i mørke og klart vær. De beste observasjonssteder er områder som ikke er påvirket av annet lys.

Finnkroken Feriehytter ligger nær 70 grader nord og er ikke forurenset av lys fra andre lyskilder og er derfor et svært godt observasjonssted.

Nordlysturister i bysentrum må ofte bestille kostbare guidede turer ut av Tromsø til steder som har de samme forutsetninger som er vanlig hos oss.

Det er flere direkteruter med forskjellige flyselskaper fra mange forskjellige steder i Europa til Tromsø.

På forespørsel kan vi arrangere transport for våre gjester fra flyplassen til våre hyttenr. Leiebil er også et godt alternativ for de som vil se seg omkring under oppholdet.

Småviltjakt

Reinøya, Vannøya og Ringvassøy er kjent for sin gode småviltjakt. Det jaktes på rype og hare. Orrfugl er for tiden fredet på Reinøya. Det er ulike jaktregler på de forskjellige øyene.

Det er mulig å bo på våre hytter på Reinøya og jakte på de andre øyene.

De fleste eiendommene på Reinøya er tilsluttet Grunneierlaget. Til utenbygds selges 10 jaktkort pr dag. Man kan bare kjøpe for 1-2 dager pr gang. men har da tilgang til store deler av øya. I tillegg finnes 3 -4 større private eiendommer som selger kort. Det er vanlig at langveisfarende kombinerer jakt på Reinøya og Ringvassøya.

Reinøya utmarkslag administrerer kortsalg. Finnkroken Feriehytter disponerer 2 av disse kortene for våre gjester. Det foretrekkes imidlertid at jaktkort kjøpes på inatur.no

Gjester som bestiller hytter hos oss kan også reservere jaktkort vi disponerer, men må selv kjøpe dette på inatur.no når det åpnes for salg omkring 20 August hvert år.

Sesongen starter 10 september – med hund fra 1. oktober.

For mere jaktinformasjon se nettsiden til inatur.no eller Karlsøy kommunes hjemmesider